Tablet Alma Rehberi






tabletlerTablet alacaklar ve tabletler hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler bu yazıyı okumanızı tavsiye ederiz.

Son zamanlarda televizyon reklamlarında farklı bir çok tablet reklamı yapılıyor. Alışveriş sitelerinde onlarca marka tablet satılıyor. Reklamlarda satılan tabletlerin 1.000 TL fiyatı olduğu özel kampanya ile yarı fiyatına satacaklarını daha sonra en son size 300 liraya verelim bitsin bu iş gibi bir pazarlama taktiği ile satılıyorlar. Durumu bilmeyenler için hemen bahsedelim. Reklamlarda olan o tabletlerin fiyatları 200 ile 300 tl arasında değişiyor. Yani zaten o tabletlerin fiyatları dediğimiz civarlarda satılıyor.
Hepimiz bir tableti daha uygun fiyata almak istiyoruz. Tablet bilgisayarın öncüleri Apple iPad, Samsung Galaxy Tab ve Sony Xperia, Microsoft Surface gibi markaların fiyatları 1.000 liradan başlıyor. Herkes tablet için bu kadar para harcamak isteyebilir. Son zamanlarda hediye olarak verilen tabletler için 200 liraya almak varken 1.000 tl vermek kolay olmuyor. Ancak uygun fiyatlı tabletler ne kadar ekmek o kadar köfte deyimini akıllara getiriyor.
ipad
www.benimicingelsin.com
2000′li yıllarda Microsoft’un kurucusu Bill Gates eline ilk tablet benzeri cihaz alarak ileride tabetlerin çok kullanılacağını söylediğinde kimse pek inanmamıştı. Hatta uzun bir süre kimse tablet lafını bile etmedi. Apple’ın kurucusu Steve Jobs iPad ile karşımıza çıktığında herşey değişti. iPad’in satışa çıkmasıyla birlikte oldukça iyi satış rakamları yakaladı. iPad gerçekten işe yarıyordu. Yapabileceği işlere göre çok kullanışlı ve ergonomik tasarlandı. Bill Gates’İn tanıttığı tablet bildiğimiz dizüstü bilgisayarın ekranını ters çevirerek kullanılıyordu. Tabi o zamanlar bilgisayar çok daha pahalıydı. Şimdi üretim maliyetleri de düştükçe farklı ürünler üretilmeye başlandı.
iPad çok ince hafif ve kullanışlı bir tablet olarak karşımıza çıktı. iPad’in başarısı diğer firmaların da ilgisini çekmeye başladı. Nitekim diğer firmalar da kendi tabletlerini üretmeye başladılar. Samsung Galaxy Tab isimli tabletleri üretti. Sony’nin ise Xperia serisi tabletleri karşımıza çıktı. Son olarak Microsoft Surface tabletiye piyasaya giriş yaptı. Hemen hemen tüm tabletleri denedik. iPad kullanım ve işlev açısından diğerlerinden üstün görünüyor. Samsung ve Sony tabletlerinde Android işletim sistemi kullanıyorlar. Android açık kaynaklı çok hızlı gelişen ve ileride de daha çok söz sahibi olacak biri işletim sistemi. Microsoft’un Surface tableti Windows 8 işletim sistemi kullanıyor. Ne yazıkki Surface’in de biraz yol alması gerekiyor. Ancak şu anda iPad’in üzerindeki iOS işletim sistemi kadar başarılı değil.
Tablet alırken 200 TL’den 2.000 TL’ye kadar bir fiyat aralığınız bulunuyor. Elbette bütçenize göre hareket edeceksiniz. Ancak ilk baştan şunu bilin ki eğer tableti sürekli ve verimli kullanmak için alıyorsanız ucuz tabletlerden almamanızı tavsiye ederiz. En ucuz tabletlerle yapabileceğiniz bir kaç oyunu oynamak ve çok rahat olmasa da internete girmek olacaktır. 200 TL’ye ben bir tablet alıp herşeyi yaparım diyorsanız hiç almayın. Paranızı boşa harcamış olursunuz.

Ucuz Tabletlerin Dezavantajları

Pil ile kullanım süresi çok az. Saatlerce şarj ettiğiniz tableti çok kısa süre kullanabiliyorsunuz. (iPad’de 12 saate kadar kullanabiliyorsunuz.)
Özellikler yeteli olmadığı için her uygulama düzgün çalışmıyor.
Stabil değil. kilitlenmeler, donmalar, yeniden başlamalar olabiliyor.
Aşırı ısınma sorunu olabiliyor.
Ekran kaliteleri çok kötü olduğu için gözleriniz rahatsız olabiliyor.
Ekran dokunmatiği kaliteli olmadığı için rahat kontrol edemiyorsunuz.
Ucuz fiyatlı bir çok tablette kablosuz bağlantıda sinyal zayıflığı sorunu yaşanabiliyor. Bu durum pili daha da çabuk bitiriyor.
Bu cihazların büyük ihtimalle ömürleri de çok uzun olmayacaktır.
Gerçekten kullanışlı bir ürün almak istiyorsanız Apple, Samsung ve Sony gibi büyüyk markaların tabletlerine bakmalısınız. Bu tabletlerde de seçiminizi yaparken dikkat etmelisiniz. iPad iOS işletim sistemine sahip bulunuyor. Diğer tabletler ise Android işletim sistemini kullanıyor. Daha önce de söylediğimiz gibi Android henüz tamamen stabil çalışmıyor. Bu belki her markanın kendi cihazına tam olarak özelleştirmediği için oluyor olabilir. Denemelerimizde iPad’in internet sayfalarında çok daha başarılı olduğnu gösterdi. Android tabletlerde ise takılmalar olabiliyor. Denemede Android cihazların Ram’leri iPad’in iki katı fazla olduğu halde böyle sonuçlar alındı. iPad’in cihaz ve yazılım uyumu mükkemel seviyede. iOS işletim sisteminde işlemler her seviye kullanıcı için tasarlanmış. Kullanmakta zorlanmıyorsunuz ve çok kolay alışıyorsunuz.

Hafıza durumunda ise diğer tabletler iPad’e göre daha avantajlı konumda görünüyor. Apple iPad’in modellerini hafızasına göre gruplandırıyor ve hafızasını biz değiştiremiyor ya da ekleme yapamıyoruz. Ancak diğer tabletler de mevcut hafızaya ek olarak genişleme yuvaları sayesinde hafızayı artırabiliyoruz. iPad’in bir dezavantajı da iTunes olmadan dosya transferini kolay kolay yapamıyorsunuz. Tüm apple ürünlerinde olan bu yapı bazen kullanıcılarını bezdirebliyor. Diğer tabletler Apple’a göre daha kolay veri transferi yapabiliyor. Bu saydığımız büyük markaların hemen hepsini pil süreleri gayet yeterli görünüyor. iPad 10 saat pil ile çalışabiliyor. Samsung Galaxy Tab ve Sony Xperia tabletler ise 9 saat Surface ise 8 saat pil ile çalışabiliyorlar. Y,ne bu bu büyük markaların ekran çözünürlüğü üst seviyede bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder