iPhone ve iPad’de Uygulamaları Düzenleme


iPhone-uygulamaları-düzenlemeiPhone ve iPad’de yüklediğiniz uygulamalar artmaya başladığında düzenleme ihtiyacı gerekebilir.

Beğendiğiniz uygulamaları kullanmasanızda bazen yükleyebiliyorsunuz. Bu şekilde iPhone ya da iPad’inizde belki birdaha hiç kullanmayacağınız bir çok uygulama yükleniyor. Uygulama sayınız arttığında bunlara erişmek zaman alabiliyor. Bu durumlarda istediğiniz bir uygulamayı bir süre aramak zorunda kalabiliyorsunuz. İlk olarak tavsiye hiç kullanmadığınız uygulamaları kaldırmanızdır.
Geri kalan uygulamaların isterseniz sık kullanımınıza göre sıralamalarını değiştirebilirsiniz. Benzer uygulamaları klasörler halinde gruplandırabilirsiniz. İlk olarak cihazınızın ekranındaki herhangi bir uygulamaya parmağınızla basılı tutun. Bir süre sonra ekrandaki tü uygulamaların oynadığını göreceksiniz. Bu durumda sık kullandığnız ve önde olmasını istediğiniz uygulamayı sürükleyerek en başa getirebilirsiniz.
Uygulamalarınızın sayısı çok  sayfalarca ekran kaplıyorsa klasörler halinde gruplandırabilirsiniz. Bunun için herhangi bir uygulamaya basılı tutarak uygulamaların hareket etmesini sağlayın. iPhone ve iPad’de klasör oluşturmak için herhangi bir komut bulunmuyor. Bunun için gruplandırmak istedğiniz bir uygulamayı aynı gruba koyacağınız diğer bir uygulamanın üzerine sürükleyin. iOS size  bu iki uygulamayıda içeren bir klasör oluşturmuş olacak. Daha sonra bu klasöre istedğiniz başka uygulamaları da taşıyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder